Gonzo's Quest freespins (free spins)

Gonzo's Quest släpptes 2013 och anses med rätta vara ett flaggskepp för den svenska utvecklaren NetEnt. Tack vare ett antal innovativa lösningar för spelmekaniken, fantastisk tredimensionell grafik, intressant animation och autentiskt soundtrack har spelet fått ett dynamiskt spelupplägg och trots den genomsnittliga RTP-nivån har det idag en topplacering i rankingen av de bästa videoslots.

Gonzo's Quest är en spelplan som har ett 5x3-schema med 20 rader av vinnande kombinationer. Det finns inga traditionella hjul i spelet. Istället för att snurra hjulen faller stenblock med inristade figurer på spelplanen med ett karakteristiskt ljud. Du vinner om du får 3 eller fler av samma symboler på en av linjerna.

Tack vare den permanenta Avalanche-funktionen försvinner vinstkombinationer från spelplanen och nya stenar faller på de fria cellerna. Varje ytterligare kombination får en multiplikator mellan x1 och x5.

Spelet har wild-symboler som kompletterar ofullständiga kombinationer och scatters i form av guldstenar. Scatter-kombinationer öppnar en runda med free spins.

Free Falls-rundan i Gonzo's Quest

Eftersom det inte finns några snurrande hjul och fallande symboler på spelplanen kallas bonusrundan och scattersymbolerna i Gonzo's Quest för Free Falls eller Free Falls. 

En runda med tio Free Falls aktiveras om minst 3 scatters faller på en av vinstlinjerna. Om spelaren har tur nog att samla två scatterkombinationer på olika linjer får han eller hon tjugo Free Falls. Free Falls fortsätter om en kombination av guldstenar slås igen under rundan.

Ytterligare vinster per spinn tack vare Avalanche Avalanche och ökade multiplikatorer på x3, x6, x9 och x15 rundor kan ge maximala konkreta vinster i spelet Gonzo's Quest.